Dla niektórych pewnie żadna nowość, ale może akurat ktoś nie zna.. A warto poznać moim zdaniem. Slowhill to projekt dwóch muzyków rodem z Finlandii: DJ Slow'a (Vellu Maurola) i Tapani Rinne. Na swym koncie mają dwa albumy, wydany w Blue Note "Finndisc" i drugi: "Fennika". Obydwa dość podobne klimatycznie, spokojne, jazzowo-elektroniczne, takie przyjemne downtempo z saksofonem, klarnetem i przyjemnymi beatami w tle.
Linki:
Oficjalna strona.
Preview "Finndisc" na amazon.com.
Przyjemne dla ucha ;-) Przesluchalem co prawda tylko pobieżnie, o tyle o ile sie dalo z tego odsluchu na amazonie, ale czego mi tam brak, zeby moglo to zajac jakies istotne miejsce w mojej muzykotece.
Pospieszylem sie z opinia :-)
Wsluchalem sie poraz wtory, jednak ma cos w sobie.
Najwyrazniej nie bedzie to juz milosc od pierwszego uslyszenia, ale nie wykluczam mozliwosci zakochania sie :)
Ostatnio edytowany przez Solaris (07-03-2007 21:43)
Faktycznie nie jest to szczyt oryginalności muzycznej :P Co nie zmienia faktu, że dość często sięgam po te płyty. A na albumie "Finndisc" niespodzianka dla fanów DJ Shadowa w postaci kawałka "Valo" ;p
Ibuprom MAX
lubię takie granie
zupełnie przypadkiem ;) jakiś miesiąc temu wypatrzyłem ich u Pani W. na laście ;D w końcu jest okazja, żeby podziękować :D
wielkie dzię za Slowhill i za Stateless ;)
mam tylko "Finndisc" więc na dzień dzisiejszy moim number one jest Yesterday Star a zaraz za nim Super Blue
Ostatnio edytowany przez polepiony (09-03-2007 10:45)